ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Πρασινίζουμε μαζί το Γαλάτσι!

ΓΕΙΤΟΝΕΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00.

Η εθελοντική ομάδα Οικολογίας & Αλληλεγγύης ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, συνδιοργανώνει μαζί με το Πρόγραμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ: Εθελοντές στο Γαλάτσι για την πράσινη διαχείριση απορριμμάτων και την κομποστοποίηση, μια μίνι δράση φύτευσης εντός του Άλσους Βεΐκου.

Οι ΓΕΙΤΟΝΕΣ φέρνουν δασικά δέντρα, ελληνικά αρωματικά φυτά και βελανίδια καθώς και σκαπτικά εργαλεία.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ μπορούν να φέρουν κομπόστ που ήδη παράγουν τους τελευταίους μήνες, προσφέροντας φυσικό λίπασμα στο φτωχό έδαφος.

Η ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ. θα είναι εκεί για να απαντήσει σε ερωτήσεις για την κομποστοποίηση, να μοιράσει περισσότερα θερμόμετρα και υγρασιόμετρα στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ και στους ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ που σκοπεύουν να εγκαταστήσουν και υπαίθριους κάδους κομποστοποίησης στους κήπους τους και επιπλέον μας φέρνει αρωματικά φυτά και επιπλέον κομπόστ.

Όλοι μαζί θα σκάψουμε, θα διαμορφώσουμε, θα φυτέψουμε, θα στηρίξουμε νεαρά δέντρα που εχουν ήδη φυτευτεί και θα ποτίσουμε ένα μικρό σημείο, στο πάνω αριστερό μέρος του Άλσους Βεΐκου.

Θα χαρούμε να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες αλλά και σπόρους ή κουκούτσια που μαζέψαμε τους προηγούμενους μήνες και κάπως έτσι να ξεκινήσουμε δημιουργικά παράλληλες δράσεις και συνεργασία των 2 ομάδων. Είναι μια εύκολη δράση, άκρως εκπαιδευτική για τους μικρούς μας φίλους, πολύ ευχάριστη για όλους τους μεγάλους.

Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να πρασινίσουμε μαζί τον χώρο! Ραντεβού στην κεντρική είσοδο του Άλσους. Σε περίπτωση βροχής, η δράση θα αναβληθεί για την επόμενη Κυριακή 03/12/2023 την ίδια ώρα.

Share this post